Právě se nacházíte:

Jízdní řád MHD v mobilu

Jízdní řády jihlavské hromadné dopravy můžete mít vždy s sebou. Přesněji tam, kde máte svůj mobilní telefon. Do něj si můžete zdarma stáhnout jednoduchý program, který vyhledá potřebný spoj.

Jízdní řády jihlavské hromadné dopravy můžete mít vždy s sebou. Přesněji tam, kde máte svůj mobilní telefon. Do něj si můžete zdarma stáhnout jednoduchý program, který vyhledá potřebný spoj. „Ať jste kdekoliv, nemusíte kvůli zjišťování spoje vybíhat k nejbližší zastávce, hledat počítač s připojením k internetu nebo nosit po kapsách papír se spoji. A nepotřebujete ani signál, spoje jsou uloženy v telefonu,“ popsal praktické vlastnosti „mobilních jízdních řádů“ ředitel Dopravního podniku města Jihlavy Josef Vilím.

Vyhledávání v mobilu probíhá podobně jako v internetových vyhledávačích. Cestující si vybere zastávku, ze které chce odjet a cílovou zastávku, program poté nabídne čas nejbližšího spojení, vypíše i ostatní spoje na lince, dokáže vypsat i přestupy. Program zobrazuje také kompletní jízdní řády se všemi poznámkami všech jihlavských linek MHD.

Jízdní řády si můžete do telefonu stáhnout prostřednictvím počítače nebo přímo do mobilu zde. Pro následné vyhledávání spojů v telefonu nemusí být přístroj připojen k internetu.

www.jihlava.cz