Jak se zbavit vánočních kil? Co třeba zkusit NATURHOUSE?

Kdo z nás při pohledu do zrcadla může s jistotou prohlásit, že je se svojí postavou spokojen? Zvlášť teď po vánočních hodech, kdy jsme neodolali cukroví, bramborovému salátu ani pár sklenkám alkoholu. Vinit přitom můžeme sami sebe a náš životní styl, který má často do přídavku „zdravý“ opravdu hodně daleko.

Vyhlašme přebytečným kilům boj

Nezoufejme! Chabou útěchou nám může být, že s nadváhou a potažmo obezitou bojuje celý vyspělý svět. Proto například ve Španělsku od 90. letech minulého století se začala rozvíjet síť dietetických center NATURHOUSE, jejíž převratná myšlenka spočívá v „Nové výchově ve výživě“. Do dnešního dne s nadváhou skoncovalo ve 30 zemích světa více než 4.000.000 lidí, ke kterým se přidává stále více Čechů včetně Jihlavanů. „Naše klienty nenutíme držet žádné drastické diety ani užívat „zázračné“ pilulky. Naopak je učíme vyváženému stravování. Při dodržování našich zásad se klienti cítí lépe již po 1. týdnu,“ vysvětluje Martina Stočková, výživová poradkyně dietetického centra NATURHOUSE v Jihlavě.

Jak to chodí v dietetickém centru

Na pobočce NATURHOUSE v Jihlavě působí odborně vyškolený personál, který poskytuje poradenství zdarma. Po vstupním vážení a měření, které trvá zhruba 30 minut, výživová poradkyně Martina stanoví jídelníček na míru, který vychází ze zásad středomořské kuchyně. Je tedy pestrý, lehký a lze různě kombinovat. K jídelníčku doporučí lehký pohyb v podobě procházky se psem nebo chůze do schodů a exkluzivní produkty na bylinné bázi, které zharmonizují celý organizmus. „Klienti k nám docházejí obvykle jednou týdně. Tato setkání slouží k tomu, aby sdělili své pokroky, dojmy a názory a případně upozornili na jakoukoliv nepříjemnost,“ podotýká Martina Stočková.

NATURHOUSE v Jihlavě

Dietetické centrum v Jihlavě, které je zatím jediným svého druhu v kraji Vysočina a nachází se v OC City Park, bylo otevřeno 15. 11. 2010 a již pomohlo 420 klientům nejen zhubnout, ale novou váhu si také udržet. Rekord zatím drží pán/paní, který/á zhubnul/a neuvěřitelných 27 kg. Kromě jihlavské pobočky působí v České republice na 40 dietetických center NATURHOUSE nejen ve velkých městech, ale také v těch menších. Nejnověji byla otevřena centra v Žatci, Příbrami a Písku. Do pěti let by mělo fungovat kolem 100 poboček po celé České republice.

Více informací naleznete na webové stránce: www.dieta-jihlava.cz.