You now live style „ XOCAI“ - zrození unikátní čokolády

V čem spočívá tajemství a jedinečnost ukrývající se pod značkou Xocai? Na rozdíl od běžných čokolád  jsou produkty Xocai vyráběné bez tradiční tepelné úpravy, tj. tepelné zpracování probíhá max. do 40°C. Tím se minimálně znehodnocuje jejich zdravý obsah, který je asi 8 krát vyšší než v běžně dostupné čokoládě.

Společnost MXI Corp, která čokoládu Xocai vynalezla,dováží  z tropické oblasti afrického Pobřeží Slonoviny (Ivory Coast) kakaové boby, které jsou charakteristické výrazně hořkou chutí způsobenou velmi vysokým obsahem flavonoidů . Všechny produkty Xocai jsou vyrobené z nepražených kakaových bobů, které byli sušené na slunci a neprošli procesem tepelné fermentace, která se tradičně používá při výrobě kakaového prášku.

Ingredience se zpracovávají v belgické továrně na čokoládu, která má skoro 100letou historii. Na to, aby získala čokoládu s co nejvyšším obsahem výživných látek, vyvinula společnost vlastní patentovanou technologii. Právě tou se MXI Corp výrazně odlišuje od jiných výrobců čokolády.

Kakaové boby se u této technologie nepraží, ale lisují se za studena ještě před jejich tepelným zpracováním. Teprve tato vylisovaná hmota následně prochází tepelnou úpravou max. do 40°C, při které se do velké míry odstraní hořká příchuť přírodního kakaa. Jakmile se upravená hmota ochladí na adekvátní teplotu, vrátí se do ní  předtím vylisované antioxidanty.

Touto patentovanou technologií se v konečném produktu dosáhne 8 krát vyšší hladiny epikatechinů, katechinů a 4 krát vyšší hladiny prokyanidů, než při běžných postupech.

Čokoláda je slazena fruktózou a džusem z cukrové třtiny. Je vhodná pro diabetiky.3 čtverečky čokolády Xocai odpovídájí konzumaci 5 rajčat,1 kg špenátu a 1 kg malin.

Kakao

Latinský název kakaovníku: Theobroma cacao

Kakaový bob patří mezi největší poklady, které kdy byly v historii objevené. Jsou považovány za "Pokrm bohů".

Pěstování kakaových bobů je velmi náročné na klimatické podmínky, ale i na ruční práci. Kakaový keř potřebuje pro svůj růst tropické podnebí, bezvětří, polostín, vlhký vzduch a vlhkou půdu. Ta je tím nejdůležitějším lůžkem pro plody, které jsou až 30 cm dlouhé a mají tvar ragbyového míče do šírky až 12 cm. Jeden plod mívá uvnitř 20 až 50 bobovitýchsemen.

Působení:

Dnes už jsou vědecky dokázané příznivé účinky kakaa na zdraví člověka a to nejvíc na jeho krevní tlak a kardiovaskulární systém. Pro svůj komplexní obsah se kakao pokládá za ‚superfood‘. Plody kakaovníku obsahují až 54% kakaového tuku – kakaového másla, z čeho je přibližně polovina nenasycených mastných kyselin. Dále kakaový bob obsahuje sacharidy, které zvyšují hladinu serotoninu, čímž ovlivňují neurotransmitery v mozku, známé pocity štěstí a pohody.

V kakaový bobech najdeme vitamíny A, B12, D a E. Z chemických prvků ukrývají vápnik, fosfor, síru, horčík, železo a měď, která je součástí melaninu, látky obsažené v pokožce a vlasech. Přírodní čokoláda rovněž obsahuje i některé z alkaloidů, jako jsou fenyletylamin a teobromin. Konkrétně teobromin má podobný účinek jako kofein (i ten je v čokoládě v malém množství obsažen), avšak v daleko menším rozsahu. Má lehce diuretické a stimulační účinky (t.j. podporuje činnost ledvin a stimuluje centrální nervový systém) a uvolňuje hladkou svalovinu průdušek (příznivě působí na dýchání).Protože rozšiřuje krevní stěny, má též významný vliv na snižování krevního tlaku. Je to díky epikatechinu - jedné z látek přítomné v přírodním kakau, která uvolňuje svaly, okolí cév a působí tak na jejich rozšiřování. Ve svých výzkumech to potvrdil Dr. John Vinson, profesor chemie z univerzity v americkém Scrantnu.

V kakaových  bobech se také nachází fluór, který zpevňuje zubní sklovinu a draslík působící proti stresu. Třísloviny v ní obsažené zase ničí bakterie v ústech. Ze všech chemických látek zastoupených v kakaovém bobu (je jich více jak 600) mají pro lidské zdraví velký význam hlavně antioxidanty(flavonoidy), chránící tělo před volnými radikály, které způsobují předčasné stárnutí.

Acai  

Acai je vzácné bobulovité ovoce pocházející z oblasti Amazonského pralesa, které po kakaovém bobu obsahuje nejvíc antioxidantů.

Latinský název: Euterpe oleracea

Roste v trsech na palmách, které dorůstají do výšky 15 až 25 m. Plody jsou velké 1 - 2 cm v průměru. Trsy dosahují váhy až 6 kg. Nezralé plody jsou zelené barvy a při dozrávání je jejich zabarvení tmavě purpurové. Palma roste pomalu a plody produkuje jednou za 4 až 5 roků. Vyskytuje se převážně v brazilské oblasti Paraná a Amazonii,a to v nížinatých záplavových oblastech podél řek, kde vytváří husté háje. Důvodem, proč se acai nedováží ve velkém množství do jiných krajin je to, že po sběru velmi rychle hnije. Mimo regiony, v kterých roste, je dostupná výhradně v drcené podobě. To ji dělá vzácnou.

Působení:

Acai je vzácné ovoce s mnohými pozitivními vlivy na zdraví. To, co dělá acai unikátním je fakt, že je velmi bohaté na antokyanidy. Jsou to vysoce účinné mastné kyseliny, obsažené např. i v olivovém oleji. Měření ukazují, že 100 g čistého extraktu obsahuje až 53 600 ORAC. Vzhledem k vysokému obsahu nenasycených mastných kyselin (omega 6 a 9) snižuje hladinu LDL cholesterolu a stabilizuje hladinu HDL cholesterolu. Zároveň zlepšuje biosyntézu hemoglobinu a následně tvorbu červených krvinek, čímž pomáhá při léčbě chudokrevnosti. Regeneruje endotel vystélající ploché epitelové buňky vystélající cévy krevních stěn, čímž zlepšuje jejich elasticitu. Mimo to je podobně jako známá guarana velmi dobrým zdrojem využitelné energie. Antokyanidy jako třída bioflavonoidů jsou důležité pro svoji schopnost předcházet ateroskleróze a celkovému poškozování buněk způsobeného volnými radikály v těle. Jsou považované za velmi užitečné v protizánětlivých procesech, přičemž hrají nejdůležitější úlohu při neutralizaci nebezpečných karcinogenů. Používá se u oslabených jedinců náchylných k bakteriálním a virovým onemocněním. Dále se používá při psychické a fyzické zátěži a u diabetiků jako prevence k předcházení chorob diabetické retinopatie a onemocnění oční sítnice. Tím, že zlepšuje regeneraci očního barviva, podílí se na zlepšení nočního vidění a přispívá k zlepšení ostrosti vidění. U diabetu I. a II. typu působí svojí antioxidační aktivitou proti blokaci periferních receptorů. U domorodců je zase užívané při průjmových onemocněních, žloutence a chudokrevnosti.

Floridská univerzita byla prvním vědeckým institutem, který zkoumal účinky látekobsažených v kakau a plodech ACAI

Výsledek testů byl neuvěřitelný !!!!! Hlavně v oblasti likvidace rakovinových buněk Spojením těchto dvou unikátních plodin, vzniká produkt nebývalé kvality z hlediska ochrany a očisty organismu.

Díky jedinečnému výrobnímu procesu, který je chráněn vlastním patentovým vzorcem, kdy jsou zachovány veškeré prospěšné látky v surovinách se čokoláda Xocai se stává unikátní pro lidské zdraví.Studie ukazují na velmi příznivý vliv čokolády Xocai na léčbu obezity. Je uznávaná Bariatricko uspolečností v 30 rozdílných zemích světa.Výsledky testování léčby obezity užíváním čokoládových produktů Xocai budou uvedeny v celosvětovém lékařském žurnálu.

Výňatek z materiálů firmy MXIcorp.

o  t e s t o v á n í X o c a i :….. člověk, jehož  firma podporuje testování ORAC nám sdělil, že Xocai produkty jsou"Cadillac" ve světě hodnoty ORAC. Uvedl, že jej kontaktují lidé s dotazy ohledně Xocai produktů více než ohledně jakýchkoliv jiných produktů na trhu.

To je velký kompliment, a to nejen pro výrobky Xocai, ale také pro všechny našedistributory, kteří seznamují o unikátních produktech Xocai, a to nejen ve Spojenýchstátech, ale od r. 2010 i v Evropě. Čokoláda Xocai prošla všemi testy v uvedené laboratoři a získala certifikační pečeť.

www.leciva-cokolada.cz , www.cokoladaxocai.cz , www.mxicorp.com